شرایط قفس های استاندارد برای پرورش بلدرچین

پرورش بلدرچین در قفس چه مزایایی نسبت به روش بستر دارد؟!
بهترین روش برای پرورش بلدرچین کدام است؟!
قفس های استاندارد چه ویژگی هایی دارند؟!
اگر به دنبال پاسخ پرسش های فوق هستید با ما همراه باشید…

استفاده از بهترین و استانداردترین تجهیزات، امری اساسی و مهم‌ در موفقیت و کسب سود بیشتر جهت پرورش بلدرچین، کبک و سایر ماکیان میباشد، که اگر دقت کافی به این موضوع نداشته باشید، زیان های بسیار زیادی گریبان گیر شما پرورش دهندگان محترم خواهد شد… 

پرورش بلدرچین به دو صورت پرورش در قفس و پرورش در بستر صورت میگیرد، پرورش روی بستر همان پرورش روی زمین میباشد و در روش دوم از قفس های طبقاتی با جنس گالوانیزه گرم کششی و ضدزنگ برای پرورش استفاده میگردد.

تا انتهای مقاله با ما همراه باشید تا پرورش بلدرچین را کاملا هدفمند به شما آموزش دهیم. همچنین اگر در انتهای مقاله سوالی داشتید میتوانید از بخش نظرات سوال خود را مطرح نموده تا کارشناسان ما در اسرع وقت پاسخ دهند…

پرورش بلدرچین به روش بستر و معایب آن

در این روش از پوشال یا کاه برای پوشاندن بستر استفاده میگردد، بلدرچین ها به صورت آزادانه در محیط حرکت میکنند و برای تخمگذاری طیور از تله های تخمگذاری استفاده میگردد.

روش بستر از لحاظ مالی ارزان تر از سیستم قفس است، اما این روش شامل معایبی از جمله :

1) اشغال فضای بسیار زیاد و تعداد پرورش محدود بلدرچین
2) مشکل آمارگیری از جمله معایبی است که میتوان نام برد.
3) هدر رفت دان به دلیل ریخت و پاش جوجه ها هنگام خوردن دان
4) مرگ و میر زیاد جوجه ها به خاطر ارتباط با کودها و رطوبت کف بستر، بر اثر ریختن آب از آبخوری ها
5) رفت و آمد زیاد کارگران در سالن برای تمیزکاری و جمع آوری تخم ها که باعث ایجاد استرس در طیور میشود.

سیستم قفس برای پرورش بلدرچین

اصولی ترین و مناسب ترین روش برای پرورش پرندگان استفاده از سیستم قفس میباشد، قفس های طبقاتی، مجهز به دان خوری و آب خوری های اتومات (سیستم نیپل) میباشند.

 سیستم نیپل بهترین روش برای آب رسانی به بلدرچین محسوب میشود و از ریختن آب به داخل کودها و ایجاد رطوبت جلوگیری میکند.

گروه صنعتی قفس بلدرچین، اولین و بزرگترین تولید کننده قفس بلدرچین تخمگذار و گوشتی در ایران بوده و آماده ارائه قفس های تمام صنعتی از جنس گالوانیزه و ضد زنگ با 10 سال ضمانت سیستم آبخوری میباشد.

همان طور که مستحضر هستید قفس ها از جنس گالوانیزه و ضد زنگ میباشد و به صورت 1 تا 5 طبقه طراحی شده اند و به فضای یک متر مربع نیاز است، تعداد 330 قطعه بلدرچین ظرفیت دارند، قفس ها دارای سینی برای جمع آوری فضولات و دارای سطح شیبدار استاندارد جهت خروج تخم از قفس میباشند.

قفس های استاندارد از جنس گالوانیزه و ضد زنگ است که در قالب 1 تا 5 طبقه طراحی شده اند، فضای مورد نیاز در این نوع قفس یک متر مربع میباشد، تعداد 330 قطعه بلدرچین ظرفیت دارند، قفس ها دارای سینی برای جمع آوری فضولات و سطح شیبدار استاندارد جهت خروج تخم از قفس میباشد.

 طراحی قفس ها از لحاظ فاصله طبقات، هوا دهی و نکات بهداشتی امر مهمی در قفس های استاندارد می باشد…


مزیای قفس برای پرورش بلدرچین

مزایای سیستم قفس نسبت به روش بستر در پرورش بلدرچین

مزایای استفاده از سیستم قفس دررورش بلدرچین نسبت به روش بستر به شرح زیر میباشد:

  1. استفاده بهینه از مکان: به دلیل طبقاتی بودن قفس ها سطح کمتری از جا را اشغال کرده و تعداد بیشتری پرنده را در خود جای می دهند. که این امر باعث تردد آسان و مدیریت بهتر در سالن ها و آمارگیری و نظارت بسیار ساده میشود.
  2. آمار مرگ و میر کمتر: در این روش به دلیل سینی های تبعیه شده برای فضولات، مشکل تماس با آلودگی ها حل شده و با تخلیه راحت تر آنها به صورت روزانه از جمع شدن گازهای خطرناک و حشرات موذی جلوگیری میشود.
    این کار باعث کاهش آلودگی شده که پیشگیری، درمان و رسیدگی به مسائل بهداشتی راحت تر انجام میگیرد.
  3. صرفه جویی در مصرف دان: قفس ها مجهز به دان خوری های استاندارد هستند که از هدر رفتن دان جلوگیری میکند و تمام دان مورد استفاده بلدرچین قرار میگیرد.
  4. مدیریت و نظارت آسان : پرورش بلدرچین با استفاده از سیستم قفس موجب میشود که با زیرنظرگرفتن روند تخمگذاری بلدرچین ها عملیات حذف یا جدا کردن راحت تر انجام گیرد و از خسارات مالی که بر اثر بیماری یا عوامل دیگر ایجاد میگردد جلوگیری نمایید.
  5. نظافت آسان تر: تمیز کردن دانخوری و آبخوری به دلیل قرار گیری به صورت جداگانه در کنار قفس باعث شده که نظافت با این روش آسانتر انجام گیرد.
  6. راندمان و سودآوری بالا: به دلیل شیبی که در قفس وجود دارد جمع آوری تخم ها آسان تر و آمار تخم های شکسته توسط بلدرچین ها به حداقل می رسد، که این ویژگی باعث تولید حداکثر میزان تخم میگردد.

شرایط قفس های استاندارد برای پرورش بلدرچین

استفاده از یک قفس غیر اصولی می تواند تمام زحمات شما را بر باد دهد، قفس از دیواره ها، سقف و مجموعه توری های کف تشکیل شده است.

یک قفس بلدرچین مرغوب قفسی است که دارای مشخصات زیر باشد:

  1. تمام قسمت های آن از توری های استاندارد تشکیل شده باشد.
  2. توری های کف باید به گونه ای طراحی شود  که پای بلدرچین ها از فضله ها عبور نکرده و به راحتی به پایین سقوط کند.
  3. توری های جلویی استاندارد باید از خروج پرندگان ریزتر جلوگیری کنند.
  4. درهای جلویی به گونه ای طراحی شده باشند که استفاده از آنها آسان و برای خارج شدن پرنده ایمنی کافی را داشته باشد.
  5. تورهای عمودی که نقش ستون قفس ها را دارند دارای استحکام کافی باشد تا از شکمه کردن توری های کف جلوگیری کنند.
  6. رعایت فاصله استاندارد بین طبقات (حدود 40 سانتی متر) میباشد که به نوررسانی و عبور جریان هوا کمک می کند.
  7. آب خوری و دان خوری ها باید به صورتی قرار بگیرد که آب و تمام دان به بلدرچین ها رسانده شود.
  8. شیب کف از مهمترین نکات قفس بلدرچین میباشد، در صورتی که شیب کف زیاد تنظیم گردد، جوجه ها در یک طرف جمع میشوند و در این صورت جفتگیری ضعیف شده و باعث کاهش باروری میگردد.
    همچنین باعث خروج سریع تخم ها میشود که این تخم ها را نمیتوان برای جوجه کشی مورد استفاده قرار داد…، شیب استاندارد در قفس باید حدود 10 تا 12 درصد تنظیم گردد.

تنها عیب سیستم قفس هزینه بالای آن است که در صورت استفاده از آن به مدت 10 الی 15 سال به حداکثر راندمان تولید و سوددهی در پرورش بلدرچین دست خواهید یافت که این خود جبران هزینه ی اولیه می باشد

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد